Πάνω Frame [668xX]
Ελληνικά English
Αρχική σελίδα Περισσότερα
Κατηγορίες
Επικοινωνία Περισσότερα
Sitemap Περισσότερα
Ιατρικά Νέα Περισσότερα
Newsletter Περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ
Καρδιολογικός Ελεγχος » Υπερηχογράφημα (triplex) καρδίας

Περιγραφή

Υπερηχογράφημα (triplex) καρδίας
Υπερηχογράφημα (triplex) καρδίας
Υπερηχογράφημα (triplex) καρδίας

Υπερηχογράφημα (triplex) καρδίας

 Τι είναι το triplex καρδιάς;
Το υπερηχογράφημα καρδιάς, συχνά ονομαζόμενο και triplex καρδιάς είναι μια εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση (δεν περιλαμβάνει έκθεση σε ακτινοβολία) η οποία παρέχει κινούμενες εικόνες της καρδιάς παρέχοντας στο γιατρό σας πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της καρδιάς σας. Είναι μη επεμβατική διαδικασία και δεν απαιτεί απολύτως καμία προετοιμασία εκ μέρους σας.
Τι διαγνωστικές πληροφορίες παρέχει το triplex καρδιάς;
Στην εξέταση αυτή μετρώνται οι διαστάσεις των καρδιακών κοιλοτήτων και το πάχος των καρδιακών τοιχωμάτων και εκτιμάται το κατά πόσον είναι εντός ή εκτός των φυσιολογικών ορίων. Επίσης εξετάζεται η λειτουργία των καρδιακών βαλβίδων για τυχόν παθήσεις αυτών. Επίσης λαμβάνονται επιπλέον πληροφορίες σχετικές με τη συσπαστικότητα της καρδιάς καθώς και τη διαστολική της λειτουργία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από την ελαστικότητά της, όπως και ανιχνεύονται παθήσεις όπως η περικαρδίτιδα, οι εκ γενετής ανωμαλίες της καρδιάς, κλπ.
Το triplex καρδιάς αποτελεί επίσης ανεκτίμητο εργαλείο στην καθοδήγηση της θεραπείας παθήσεων όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η υπέρταση, οι βαλβιδικές παθήσεις και στη διαγνωστική προσπέλαση καρδιακών φυσημάτων σε παιδιά και ενήλικες.

 

 
<< Προηγούμενο  |  
kat'oikon
Banner Δεξί 8
ΥΠΕΡΗΧΟΙ TRIPLEX
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ
MOΠ
SSL Certificates